01-05-2019

Så starter vi...

Jeg begyndte at skrive om forskellige mennesker, jeg mødte til daglig i toget, køen i Føtex o.s.v. på Facebook. Flere og flere var søde til at skrive deres reaktioner, og mange af dem begyndte at skrive, at de små fantastiske livsbekræftende historier burde samles i en bog.

De første par år svarede jeg kategorisk, at det ville ikke ske – jeg havde ingen ambitioner om at skulle være forfatter. Men pludselig opdagede jeg, at historierne efterhånden lignede en bog i min egen bevidsthed. Jeg gik så i tænkeboks for at finde ud af, om det var mig, der tænkte det som bog, eller om det bare var fordi, jeg havde hørt folk sige det så meget.
Jeg kunne mærke, at jeg faktisk selv havde stor lyst til at samle dem i en bog, så det fik jeg gjort under arbejdstitlen ”Mennesker på vej”. Titlen har lidt en dobbeltbetydning: de her mennesker er helt bogstaveligt på vej på arbejde, hjem, på indkøb el. lign. - og så vidner deres samtaler og relationer om, at de mentalt er på vej et sted hen.

Jeg er også ved at få en digtsamling på plads. Arbejdstitlen på den er lige nu ”Gennem sjælens persienner”. Hvordan og hvornår den helt ender med at blive færdig, ved jeg ikke endnu; det vil tiden vise.

Et tredje skrive projekt, jeg er i gang med, er en samling små historier – en slags fabler for voksne. De kommer til live ved at starte som fotografier af sjove små detaljer, jeg ser, når jeg er ude at gå.
Det kan f.eks. være en bunke cigaretskodder, der er kylet ud af et bilvindue, der ligger og ligner en engel. Det bliver til en historie om en skytsengel, der har udfordringer med at nå hen til ham, den skal beskytte, fordi han altid har for travlt.
Eller et enkelt efterårsblad liggende på fortovet og bliver til en historie om en skildpadde, der en dag fik mod til at smide sit skjold og leve livet friere.
Dette projekt er stadig lidt i sin start, så det varer nok lidt tid, før det lander.