Billedhistorier - fabler for voksne

En dag, jeg gik tur ved det område, jeg engang boede i ved Rødovre. Det var lige på grænsen til efteråret, og man var så småt begyndt at kunne ane lidt af de vante ændringer i naturen.

Så så jeg et mangefarvet blad ligge i ensom majestæt på fortovet. Af én eller anden grund syntes jeg, det lignede et skildpaddeskjold - og straks landede en historie i mit sind; en historie om en skildpadde, der er glad for den beskyttelse, skjoldet giver, men til sidst opdager, at friheden uden det stive og snærende skjold har større værdi for ham. Nu kan han nemlig løbe og deltage i al livet omkring ham.

Siden er det blevet sådan, at jeg af og til falder over en revne i en husmur, der ligner et skævt smil, en skygge, der ligner et monster i snor eller noget andet sært. Hvis der så lander en idé til en historie, tager et billede med min telefon og skriver historien senere.

Alle historierne har en ret tydelig moralsk pointe (som fabler jo har) - og den handler ofte om optimisme eller glæde over de små ting livet i det hele taget.